Ruim 200 ansichtkaarten uit het buitengebied!

28-04-2021
502 keer bekeken

Het onderzoek naar de toekomst van het buitengebied van Alphen aan den Rijn is op dit moment volop in gang. Onlangs hebben inwoners van het buitengebied van de gemeente Alphen aan den Rijn via een ansichtkaart de mogelijkheid gekregen om een bijdrage aan het onderzoek te leveren.

In totaal hebben 204 inwoners gebruik gemaakt van deze actie! Op de ansichtkaart stonden drie vragen. Op de vraag waar mensen het meest trots op zijn als het gaat om hun directe leefomgeving, zagen we dat dit voor veel mensen ging om het karakter en de uitstraling van het buitengebied. Rust, ruimte, natuur, vrijheid en aanwezige voorzieningen spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast geven een aantal inwoners aan een gevoel van saamhorigheid te ervaren.

Tegelijkertijd heeft het buitengebied ook te maken met uitdagingen. De drie meest genoemde uitdagingen zijn verkeersoverlast door te veel en te hard rijdend (vracht)verkeer, zorgen over het verdwijnen van het authentieke en open karakter van het buitengebied en de onwenselijkheid van windmolens en zonneweides voor de opwek van nieuwe energie. Ook zijn zorgen uitgesproken over het volbouwen van het buitengebied met nieuwe woningen. Tot slot gaf 55% van de inwoners, een overgrote meerderheid, aan dat het behoud van het landschap een belangrijk onderwerp is om in de toekomst op te focussen. Dit werd gevolgd door leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzame energie.

Deze input wordt meegenomen in het verdere onderzoek, aangevuld met de resultaten van de inwoners- en ondernemersenquête. De resultaten van de enquêtes vindt u hier.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen