Recreatie en toerisme

Op 21 april heeft een onderzoeksatelier plaatsgevonden met ondernemers, ketenpartners, actieve organisaties en gebruikers van het buitengebied. De belangrijkste opgaven en kansen die in dit atelier op het thema sociale kwaliteit en leefbaarheid bij de deelnemers naar boven kwamen zijn:

  • Het buitengebied biedt legio kansen voor toerisme en recreatie: Limesroute, Rietveld, de Kruiskade, Bentwoud, kanoën op de polderslootjes, het vergroten van camperplaatsen en stimuleren van ondernemers in het buitengebied om overnachtingsmogelijkheden aan te gaan bieden. Het netwerk van boerenlandpaden wordt steeds meer uitgebreid, wat kansen biedt voor mensen om te recreëren in het boerenlandschap.
  • Een uitdaging daarbij is of de mobiliteitsinfrastructuur extra toerisme aankan; zitten de bewoners wel te wachten op drukkere verkeersaders (ook op het water).
  • Er is meer aandacht nodig voor recreatieve bedrijven in het buitengebied. Zij hebben het economisch lastig ivm corona
  • Er is behoefte aan kaderstelling en initiatief vanuit gemeente over hoe het gebied wordt ingericht, en waar ruimte is bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld: waar mag ruimte komen voor kleinschalige recreatiewoningen?

Mist u kansen of uitdagingen die in het gesprek naar voren kwamen? Of heeft u aanvullingen? Laat dan hieronder uw reactie achter

0  reacties

Cookie-instellingen